MISCO típusú speciális digitális refraktométer konfigurációja

Az Ön MISCO digitális refraktométere

Súgó a konfigurátorhoz, ár, szállítás

Amennyiben ajánlatunkban nem sikerült a megfelelő refraktométert megtalálnia, ajánljuk a kivételes lehetőséget: a MISCO speciális digitális refraktométer össeállítását, igény szerint 1-5 mérőfokkal.

A refraktométer ára a mérőskála fokai szerint (1 vagy 2, illetve 3-5 fokozat) kerülnek megállapításra.

A refraktométer kifizetése – a rendelés elküldése után számlát küldünk az előlegről. A készülék előállítása a számlán megjelölt összegnek a számlánkra történt megérkezése után kezdődik el.

A refraktométer kiszállítása térítésmentes, amelyet szerződéses partnerünk, a DPD végez. A kiszállítás határideje kb. két hét a készülék megrendelése (tehát az utalás) időpontjától számítva.

Amennyiben a konfiguráció összeállításával, illetve eredményével kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel, kérjük keresse kapcsolatunkat.

Még nem választott skálát - az elérhető skálák adatbázisa alább megtekinthető
A megnyomásával beállítható a refraktométer kívánt skálája

Tevékenységi körök


A MISCO digitális refraktométer skálájának adatbázisa (345)

ID Skála megnevezése Skála terjedelme
Pontosság
Precizitás
625
AdBlue - folyékony adalékanyag AUS 32 dízelmotorokhoz
% tömeg / tömeg
0 - 51 %
0.1
0.1
313
Ammónia (NH3)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 0.894
0.001
0.001
312
Ammónia (NH3)
sűrűség
0.998 - 0.892 g/cm3
0.001
0.001
315
Ammónia (NH3)
fagyáspont
0 - -84 °C
1
2
311
Ammónia (NH3)
% térfogat/térfogat
0 - 38 %
0.1
0.1
310
Ammónia (NH3)
% tömeg / tömeg
0 - 30 %
0.1
0.1
319
Ammónium-klorid (NH4Cl)
fajsúly (D20/20)
1.0000 - 1.0693
0.0001
0.0002
318
Ammónium-klorid (NH4Cl)
sűrűség
0.9982 - 1.0674 g/cm3
0.0001
0.0002
316
Ammónium-klorid (NH4Cl)
% tömeg / tömeg
0 - 24 %
0.1
0.1
810
Ammónium-nitrát (NH4NO3)
% tömeg / tömeg
0 - 55 %
0.1
0.1
320
Ammónium-szulfát ((NH4)2SO4)
% tömeg / tömeg
0 - 40 %
0.1
0.1
322
Ammónium-szulfát ((NH4)2SO4)
sűrűség
0.998 - 1.228 g/ml
0.001
0.001
323
Ammónium-szulfát ((NH4)2SO4)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.230
0.001
0.001
389
Aqua Quench 260 - Houghton
0 - 50 %
0.1
0.5
195
Bor (eljárás: desztilláció révén nyert alkohol)
fajsúly (D20/20)
1.0000 - 0.9640
0.0001
0.00029
194
Bor (eljárás: desztilláció révén nyert alkohol)
OIV számítás (% tömeg/tömeg)
0 - 30 %
0.1
0.25
127
Bor - szőlőbor, szőlőmust
Babo-skála
0 - 25.2 °Babo
0.1
0.1
120
Bor - szőlőbor, szőlőmust
Balling skála
0 - 30 °Bg
0.1
0.1
124
Bor - szőlőbor, szőlőmust
Baumé-skála
0 - 16 °Bé
0.1
0.1
121
Bor - szőlőbor, szőlőmust
Plato skála
0 - 30 °P
0.1
0.1
129
Bor - szőlőbor, szőlőmust
Cukorfok
0 - 308 g/l
1
1
130
Bor - szőlőbor, szőlőmust
Cukorfok
0 - 273 g/kg
1
1
122
Bor - szőlőbor, szőlőmust
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.130
0.001
0.0005
126
Bor - szőlőbor, szőlőmust
KMW-skála
0 - 25.2 °KMW
0.1
0.1
125
Bor - szőlőbor, szőlőmust
Oechsle-skála
0 - 129 °Oe
1
0.5
128
Bor - szőlőbor, szőlőmust
Potenciális alkoholhozam
0 - 18 %
0.1
0.1
196
Bor - szőlőbor, szőlőmust
tömeghányad, tömeg rész
0 - 85
0.1
0.1
123
Bor - szőlőbor, szőlőmust
sűrűség
0.998 - 1.129 kg/l
0.001
0.0005
593
Borkősav, E334 (C4H6O6)
% tömeg / tömeg
0 - 60 %
0.1
0.1
595
Borkősav, E334 (C4H6O6)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.336
0.001
0.001
596
Borkősav, E334 (C4H6O6)
Baumé-skála (20 °C)
0 - 36.5 °Bé
0.1
0.1
594
Borkősav, E334 (C4H6O6)
sűrűség
0.998 - 1.334 g/cm3
0.001
0.001
3
Brix
0 - 85 °Bx
0.1
0.1
4
Brix
0 - 56 °Bx
0.1
0.1
442
CPTherm
% térfogat/térfogat
0 - 100 %
0.1
0.5
444
CPTherm
kristályosodási pont
-64 - 0 °C
1
1
660
Cimcool - Cimtech 310
% térfogat/térfogat
0 - 16 %
0.1
0.25
836
Cink-klorid, horganyhalvag (ZnCl2)
% tömeg / térfogat (tömegkoncentráció)
0 - 40 %
0.1
0.1
114
Citromsav (C6H8O7)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.135
0.001
0.00029
113
Citromsav (C6H8O7)
% tömeg / tömeg
0 - 30 %
0.1
0.1
701
Dietanolamin/Metil-dietanolamin (MDEA/DEA) keverék
% tömeg / tömeg
0 - 90 %
1
3
639
Dietilénglikol (DEG)
Térfogatszázalékos víztartalom
100 - 0 %
0.1
0.1
591
Dietilénglikol (DEG)
Víztömeg tartalom
100 - 0 %
0.1
0.1
46
Dietilénglikol (DEG)
% tömeg / tömeg
0 - 100 %
0.1
0.1
588
Dietilénglikol (DEG)
Forráspont
100 - 180 °C @ 760 mmHg
1
2
49
Dietilénglikol (DEG)
fajsúly (D20/20)
1.0000 - 1.1184
0.0001
0.0001
48
Dietilénglikol (DEG)
fagyáspont
0 - -45 °C
1
1
45
Dietilénglikol (DEG)
% térfogat/térfogat
0 - 100 %
0.1
0.1
340
Diglycolamine (Huntsman DGA®)
% tömeg / térfogat (tömegkoncentráció)
0 - 100 %
0.1
0.25
456
Dikálium-foszfát (K2HPO4)
% tömeg / tömeg
0 - 10 %
0.1
0.1
458
Dikálium-foszfát (K2HPO4)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.088
0.001
0.001
457
Dikálium-foszfát (K2HPO4)
sűrűség
0.998 - 1.086 g/cm3
0.001
0.001
240
DowFrost (PG)
fagyáspont
0 - -67 °C
1
1
238
DowFrost (PG)
% tömeg / tömeg
0 - 100 %
0.1
0.1
239
DowFrost (PG)
% térfogat/térfogat
0 - 100 %
0.1
0.1
409
DowFrost (PG)
fajsúly (D25/25)
1.000 - 1.054
0.001
0.001
246
DowFrost HD (PG)
% tömeg / tömeg
0 - 100 %
0.1
0.1
247
DowFrost HD (PG)
% térfogat/térfogat
0 - 100 %
0.1
0.1
248
DowFrost HD (PG)
fagyáspont
0 - -51 °C
1
1
264
DowTherm 4000 (EG)
fagyáspont
0 - -48 °C
1
1
268
DowTherm 4000 (EG)
Forráspont
100 - 145 °C @ 101 kPa
1
1
263
DowTherm 4000 (EG)
% térfogat/térfogat
0 - 100 %
0.1
0.1
266
DowTherm 4000 (EG)
Burst Point
0 - -29 °C
1
1
262
DowTherm 4000 (EG)
% tömeg / tömeg
0 - 100 %
0.1
0.1
256
DowTherm SR1 - (EG)
fagyáspont
0 - -50 °C
1
1
260
DowTherm SR1 - (EG)
Forráspont
100 - 197 °C @ 101 kPa
1
1
255
DowTherm SR1 - (EG)
% térfogat/térfogat
0 - 100 %
0.1
0.1
254
DowTherm SR1 - (EG)
% tömeg / tömeg
0 - 100 %
0.1
0.1
586
EDTA (etilén-diamin-tetraecetsav)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.046
0.001
0.0005
583
EDTA (etilén-diamin-tetraecetsav)
% tömeg / tömeg
0 - 8 %
0.1
0.1
585
EDTA (etilén-diamin-tetraecetsav)
sűrűség
0.998 - 1.045 g/cm3
0.001
0.0005
584
EDTA (etilén-diamin-tetraecetsav)
0 - 80 g/l
1
1
627
Ecetsav (C2H4O2)
moláris koncentráció
0 - 10.62 mol/l
0.01
0.05
362
Ecetsav (C2H4O2)
fagyáspont
0 - -18 °C
1
1
357
Ecetsav (C2H4O2)
% tömeg / tömeg
0 - 64 %
0.1
0.25
360
Ecetsav (C2H4O2)
fajsúly (D20/20)
1.0000 - 1.0669
0.0001
0.00029
359
Ecetsav (C2H4O2)
sűrűség
0.9980 - 1.0650 g/ml
0.0001
0.0002
358
Ecetsav (C2H4O2)
% térfogat/térfogat
0 - 55 %
0.1
0.25
805
Etanol (sör)
% ABV (Distillation Only)
0 - 30 %
0.1
0.2
686
Etanol, etilalkohol, etil-alkohol, szesz
sűrűség - 20 °C hőmérsékleten
0.998 - 0.867 g/cm3
0.001
0.001
37
Etanol, etilalkohol, etil-alkohol, szesz
% tömeg / tömeg - 20 °C hőmérsékleten
90 - 100 %
0.1
0.5
32
Etanol, etilalkohol, etil-alkohol, szesz
% tömeg / tömeg - 20 °C hőmérsékleten
0 - 70 %
0.1
0.2 / 0.2 / 1.0
30
Etanol, etilalkohol, etil-alkohol, szesz
fagyáspont
0 - -46 °C
1
1
687
Etanol, etilalkohol, etil-alkohol, szesz
sűrűség - 20 °C hőmérsékleten
0.789 - 0.818 g/cm3
0.001
0.001
685
Etanol, etilalkohol, etil-alkohol, szesz
proof spirit
186 - 200 °proof - 60 °F hőmérsékleten
0.1
0.5
33
Etanol, etilalkohol, etil-alkohol, szesz
fajsúly (D20/20)
1.000 - 0.869
0.001
0.001
31
Etanol, etilalkohol, etil-alkohol, szesz
% térfogat/térfogat - 20 °C hőmérsékleten
0 - 76 %
0.1
0.2 / 0.2 / 1.0
35
Etanol, etilalkohol, etil-alkohol, szesz
fajsúly (D20/20)
0.820 - 0.790
0.001
0.001
36
Etanol, etilalkohol, etil-alkohol, szesz
% térfogat/térfogat - 20 °C hőmérsékleten
93 - 100 %
0.1
0.25
38
Etanol, etilalkohol, etil-alkohol, szesz
proof spirit
186 - 200 °proof - 20 °C hőmérsékleten
1
0.5
34
Etanol, etilalkohol, etil-alkohol, szesz
proof spirit - 20 °C hőmérsékleten
0 - 153 ° proof
1
0.5
11
Etilénglikol, mono-etilénglikol (MEG)
% térfogat/térfogat
0 - 100 %
0.1
0.1
14
Etilénglikol, mono-etilénglikol (MEG)
fagyáspont
0 - -59 °C
1
1
379
Etilénglikol, mono-etilénglikol (MEG)
sűrűség
0.9980 - 1.1130 g/cm3
0.0001
0.0002
381
Etilénglikol, mono-etilénglikol (MEG)
Forráspont
100 - 152 °C
1
1
15
Etilénglikol, mono-etilénglikol (MEG)
fajsúly (D20/20)
1.0000 - 1.1153
0.0001
0.0001
12
Etilénglikol, mono-etilénglikol (MEG)
% tömeg / tömeg
0 - 100 %
0.1
0.1
465
Etilénglikol, mono-etilénglikol (MEG) - víz %
% víz (tartalom/tartalom)
100 - 0 %
0.1
0.1
621
Ford L247B Engine Coolant
% térfogat/térfogat
0 - 90 %
0.1
0.1
623
Ford L247B Engine Coolant
fagyáspont
0 - -52 °C
1
1
459
Ford OAT Engine Coolant
% térfogat/térfogat
0 - 60 %
0.1
0.1
461
Ford OAT Engine Coolant
fagyáspont
0 - -50 °C
1
1
862
Formaldehid / metándiol
% tömeg / tömeg
0 - 50 %
0.1
0.1
330
Foszforsav (H3PO4)
sűrűség
0.998 - 1.254 g/cm3
0.001
0.001
331
Foszforsav (H3PO4)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.256
0.001
0.001
328
Foszforsav (H3PO4)
% tömeg / tömeg
0 - 40 %
0.1
0.1
52
Fruktóz
% tömeg / tömeg
0 - 85 %
0.1
0.1
166
Fékfolyadék - DOT3
Forráspont
118 - 252 °C
1
5
61
Fékfolyadék - DOT3
víztartalom %
0 - 6 %
0.1
0.5
167
Fékfolyadék - DOT3 - HT
Forráspont
107 - 292 °C
1
5
63
Fékfolyadék - DOT3 - HT
víztartalom %
0 - 6 %
0.1
0.5
66
Fékfolyadék - DOT4
Forráspont
143 - 278 °C
1
5
65
Fékfolyadék - DOT4
víztartalom %
0 - 6 %
0.1
0.5
67
Fékfolyadék - DOT4+
víztartalom %
0 - 6 %
0.1
0.5
68
Fékfolyadék - DOT4+
Forráspont
158 - 293 °C
1
6
397
G05 - Glysantin Engine Coolant
sűrűség
0.9980 - 1.1060 g/cm3
0.0001
0.0001
392
G05 - Glysantin Engine Coolant
% térfogat/térfogat
0 - 80 %
0.1
0.1
393
G05 - Glysantin Engine Coolant
% tömeg / tömeg
0 - 81 %
0.1
0.1
395
G05 - Glysantin Engine Coolant
fagyáspont
0 - -50 °C
1
1
700
GAS/SPEC CS-1
% tömeg / tömeg
0 - 100 %
1
3
699
GAS/SPEC CS-1160
% tömeg / tömeg
0 - 100 %
1
3
695
GAS/SPEC CS-2020
% tömeg / tömeg
0 - 90 %
1
3
721
GAS/SPEC SS (MDEA)
% tömeg / tömeg
0 - 90% %
1
3
743
Gas Spec CS-1110
% tömeg / tömeg
0 - 80 %
1
3
53
Glükóz, D-glükóz, dextróz
% tömeg / tömeg
0 - 85 %
0.1
0.1
631
Hidrogén-klorid, sósav (HCl)
Víztömeg tartalom
0 - 20 %
0.1
0.1
155
Hidrogén-klorid, sósav (HCl)
% tömeg / tömeg
0 - 40 %
0.1
0.1
156
Hidrogén-klorid, sósav (HCl)
sűrűség
0.998 - 1.198 g/cm3
0.001
0.0005
157
Hidrogén-klorid, sósav (HCl)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.120
0.001
0.0005
633
Hidrogén-peroxid (H2O2)
% tömeg / tömeg
0 - 100 %
0.1
0.2
663
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 0.9)
0 - 20.7 Units
0.1
0.1
667
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 1.1)
0 - 50 Units
0.1
0.15
657
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 1.16)
0 - 50 Units
0.1
0.1
668
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 1.2)
0 - 50 Units
0.1
0.1
650
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 1.22)
0 - 50 Units
0.1
0.10
669
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 1.4)
0 - 50 Units
0.1
0.1
715
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 1.36)
0 - 50 Units
0.1
0.1
651
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 3.11)
0 - 100 Units
0.1
0.30
653
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 1.34)
0 - 50 Units
0.1
0.12
655
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 2.7)
0 - 100 Units
0.1
0.25
652
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 2.50)
0 - 100 Units
0.1
0.25
717
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 2.3)
0 - 50 Units refractometer-misco.s717_unit
0.1
0.16
664
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 2.0)
0 - 50 Units
0.1
0.15
662
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 1.87)
0 - 50 Units
0.1
0.12
659
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 1.79)
0 - 50 Units
0.1
0.15
654
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 1.78)
0 - 50 Units
0.1
0.17
665
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 1.75)
0 - 50 Units
0.1
0.15
666
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 1.7)
0 - 50 Units
0.1
0.15
716
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 1.9)
0 - 50 Units
0.1
0.13
661
Hűtőközegek (hűtőfolyadékok)
Szorzó (Brix x 2.77)
0 - 100 Units
0.1
0.25
54
Invertcukor
% tömeg / tömeg
0 - 85 %
0.1
0.1
40
Izopropil-alkohol (C3H8O)
fagyáspont
0 - -40 °C
1
1
434
Izopropil-alkohol (C3H8O)
sűrűség
0.982 - 0.833 g/cm3
0.001
0.001 Avg.
43
Izopropil-alkohol (C3H8O)
fajsúly (D20/20)
1.0000 - 0.8431
0.001
0.001 Avg.
435
Izopropil-alkohol (C3H8O)
Parts Per Thousands
0 - 800 ppt
1
25 Avg.
41
Izopropil-alkohol (C3H8O)
% térfogat/térfogat
0 - 83 %
0.1
0.25 Avg.
42
Izopropil-alkohol (C3H8O)
% tömeg / tömeg
0 - 80 %
0.1
0.25 Avg.
44
Izopropil-alkohol (C3H8O)
dinamikai viszkozitás
1.000 - 2.582 cP
0.01
0.01
306
Juharszirup - 30 °C hőmérséklet alatt
Brix
0 - 85 °Bx
0.1
0.1
307
Juharszirup - 30 °C hőmérséklet fölött
Brix
0 - 85 °Bx
1
0.5
83
Kalcium-klorid (CaCl2)
fagyáspont
0 - -54 °C
1
1
80
Kalcium-klorid (CaCl2)
% tömeg / tömeg
0 - 40 %
0.1
0.1
81
Kalcium-klorid (CaCl2)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.3957
0.001
0.001
84
Kalcium-klorid (CaCl2)
Parts Per Thousands
0 - 400 ppt
0.1
1
85
Kalcium-klorid (CaCl2)
0 - 40 g /100 g
0.1
0.1
597
Kukoricaszirup - 26 D.E.
% Dry Substance
0 - 81 %
0.1
0.1
471
Kukoricaszirup - 28 D.E.
% Dry Substance
0 - 85 %
0.1
0.1
479
Kukoricaszirup - 36 D.E.
% Dry Substance
0 - 82 %
0.1
0.1
605
Kukoricaszirup - 42 D.E.
% Dry Substance
0 - 82 %
0.1
0.1
503
Kukoricaszirup - 43 D.E.
% Dry Substance
0 - 82 %
0.1
0.1
519
Kukoricaszirup - 53 D.E.
% Dry Substance
0 - 85 %
0.1
0.1
613
Kukoricaszirup - 62 D.E.
% Dry Substance
0 - 84 %
0.1
0.1
527
Kukoricaszirup - 63 D.E.
% Dry Substance
0 - 85 %
0.1
0.1
543
Kukoricaszirup - 66 D.E.
% Dry Substance
0 - 85 %
0.1
0.1
551
Kukoricaszirup - 95 D.E.
% Dry Substance
0 - 85 %
0.1
0.1
567
Kukoricaszirup - HIGH FRUCTOSE - 42%
% Dry Substance
0 - 85 %
0.1
0.1
575
Kukoricaszirup - HIGH FRUCTOSE - 55%
% Dry Substance
0 - 85 %
0.1
0.1
487
Kukoricaszirup - HIGH MALTOSE - 34%
% Dry Substance
0 - 85 %
0.1
0.1
495
Kukoricaszirup - HIGH MALTOSE - 34%
% Dry Substance
0 - 85 %
0.1
0.1
368
Kálium-bromid (KBr)
fagyáspont
0 - -17 °C
1
1
365
Kálium-bromid (KBr)
sűrűség
0.998 - 1.3788 g/ml
0.001
0.001
366
Kálium-bromid (KBr)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.3813
0.001
0.001
362.1
Kálium-bromid (KBr)
% tömeg / tömeg
0 - 40 %
0.1
0.1
759
Kálium-hidroxid, marókáli (KOH)
sűrűség
0.998 - 1.502 g/ml
0.001
0.001
760
Kálium-hidroxid, marókáli (KOH)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.505
0.001
0.001
758
Kálium-hidroxid, marókáli (KOH)
% tömeg / tömeg
0 - 50 %
0.1
0.1
346
Kálium-karbonát, kálium-acetát (CH3COOK)
fagyáspont
0 - -59 °C
1
1
344
Kálium-karbonát, kálium-acetát (CH3COOK)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.339
0.001
0.001
343
Kálium-karbonát, kálium-acetát (CH3COOK)
sűrűség
0.998 - 1.337 g/ml
0.001
0.001
341
Kálium-karbonát, kálium-acetát (CH3COOK)
% tömeg / tömeg
0 - 60 %
0.1
0.12
183
Kálium-klorid (KCl)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.1643
0.001
0.001
182
Kálium-klorid (KCl)
sűrűség
1.000 - 1.162 g/cm3
0.001
0.001
181
Kálium-klorid (KCl)
% tömeg / tömeg
0 - 24 %
0.1
0.1
118
Kénsav, vitriol (H2SO4)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.5012
0.001
0.001
119
Kénsav, vitriol (H2SO4)
sűrűség
0.998 - 1.496 g/cm3
0.001
0.001
119c
Kénsav, vitriol (H2SO4)
sűrűség - 30 °C hőmérsékleten
0.996 - 1.485 g/ml
0.001
0.001
832
Kénsav, vitriol (H2SO4)
fajsúly (D30/30)
1.000 - 1.491
0.001
0.001
117
Kénsav, vitriol (H2SO4)
% tömeg / tömeg
0 - 60 %
0.1
0.1
119b
Kénsav, vitriol (H2SO4)
sűrűség - 20 °C hőmérsékleten
0.998 - 1.496 g/ml
0.001
0.001
448
Lítium-klorid (LiCl)
sűrűség
0.998 - 1.179 g/cm3
0.001
0.0005
446
Lítium-klorid (LiCl)
% tömeg / tömeg
0 - 30 %
0.1
0.1
447
Lítium-klorid (LiCl)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.181
0.001
0.0005
87
Magnézium-klorid (MgCl2)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.276
0.001
0.001
91
Magnézium-klorid (MgCl2)
0 - 30 g /100 g
0.1
0.1
90
Magnézium-klorid (MgCl2)
Parts Per Thousands
0 - 300 ppt
0.1
1
89
Magnézium-klorid (MgCl2)
fagyáspont
0 - -33 °C
1
1
86
Magnézium-klorid (MgCl2)
% tömeg / tömeg
0 - 30 %
0.1
0.1
371
Magnézium-szulfát, Epsom-só (MgSO4)
sűrűség
0.998 - 1.296 g/ml
0.001
0.001
369
Magnézium-szulfát, Epsom-só (MgSO4)
% tömeg / tömeg
0 - 26 %
0.1
0.1
372
Magnézium-szulfát, Epsom-só (MgSO4)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.298
0.001
0.001
199
Mannit
% tömeg / tömeg
0 - 15 %
0.1
0.1
200
Mannit
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.055
0.001
0.0005
201
Mannit
0 - 158 g/l
1
1
22
Metanol, metil-alkohol, faszesz (CH3OH)
fagyáspont
0 - -39 °C
1
0.5 - 1.7
25
Metanol, metil-alkohol, faszesz (CH3OH)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 0.935
0.001
0.001 - 0.005
23
Metanol, metil-alkohol, faszesz (CH3OH)
% térfogat/térfogat
0 - 45 %
0.1
0.5 - 0.8
28
Metanol, metil-alkohol, faszesz (CH3OH)
% tömeg / tömeg
80 - 100 %
0.1
0.4 - 0.2
26
Metanol, metil-alkohol, faszesz (CH3OH)
fajsúly (D20/20)
0.849 - 0.793
0.001
0.001 - 0.005
24
Metanol, metil-alkohol, faszesz (CH3OH)
% tömeg / tömeg
0 - 40 %
0.1
0.5 - 0.8
27
Metanol, metil-alkohol, faszesz (CH3OH)
% térfogat/térfogat
84 - 100 %
0.1
0.5 - 0.2
592
Metil-dietanolamin (MDEA)
% tömeg / tömeg
0 - 100 %
0.1
0.2
326
Méz
fajsúly (D20/20)
1.3616 - 1.4457
0.001
0.0005
324
Méz
% feloldott szárazanyagtartalom (oldatban)
75 - 87 %
0.1
0.06
325
Méz
víztartalom (AOAC)
13 - 30 %
0.1
0.06
327
Méz
sűrűség
1.359 - 1.443 g/cm3
0.001
0.0005
813
NMP
% tömeg / tömeg
0 - 100 %
0.1
0.1
115
Nátrium-foszfát, trinátrium-foszfát, trisó (Na3PO4)
% tömeg / tömeg
0 - 8 %
0.1
0.05
116
Nátrium-foszfát, trinátrium-foszfát, trisó (Na3PO4)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.099
0.001
0.0004
154
Nátrium-hidroxid, nátronlúg, zsírszóda, E524 (NaOH)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.4325
0.001
0.001
152
Nátrium-hidroxid, nátronlúg, zsírszóda, E524 (NaOH)
% tömeg / tömeg
0 - 40 %
0.1
0.1
153
Nátrium-hidroxid, nátronlúg, zsírszóda, E524 (NaOH)
sűrűség
0.998 - 1.430 g/cm3
0.001
0.001
638
Nátrium-karbonát, mosószóda, szóda (Na2CO3)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.159
0.001
0.001
636
Nátrium-karbonát, mosószóda, szóda (Na2CO3)
0 - 180 g/kg
1
1
637
Nátrium-karbonát, mosószóda, szóda (Na2CO3)
sűrűség
0.998 - 1.157 g/cm3
0.001
0.001
635
Nátrium-karbonát, mosószóda, szóda (Na2CO3)
% tömeg / tömeg
0 - 18 %
0.1
0.1
75
Nátrium-klorid, konyhasó (NaCl)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.208
0.001
0.001
77
Nátrium-klorid, konyhasó (NaCl)
fagyáspont
0 - -21 °C
0.1
0.5
79
Nátrium-klorid, konyhasó (NaCl)
0 - 26.4 g /100 g
0.1
0.1
163
Nátrium-klorid, konyhasó (NaCl)
sűrűség
0.998 - 1.202 g/cm3
0.001
0.001
702
Nátrium-klorid, konyhasó (NaCl)
Baumé-skála
0 - 25 °Bé
0.1
0.1
78
Nátrium-klorid, konyhasó (NaCl)
Parts Per Thousands
0 - 264 ppt
0.1
1
74
Nátrium-klorid, konyhasó (NaCl)
% tömeg / tömeg
0 - 26 %
0.1
0.1
168
Nátrium-klorid, konyhasó (NaCl)
telítettség
0 - 100 %
1
0.5
452
Nátrium-nitrát, Chilei salétrom, nátrium-só (NaNO3)
% tömeg / tömeg
0 - 40 %
0.1
0.1
454
Nátrium-nitrát, Chilei salétrom, nátrium-só (NaNO3)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.3199
0.001
0.001
453
Nátrium-nitrát, Chilei salétrom, nátrium-só (NaNO3)
sűrűség
0.998 - 1.3175 g/cm3
0.001
0.001
192
Nátrium-tioszulfát, fixírsó, széksó (NaSCN)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.3677
0.001
0.0002
191
Nátrium-tioszulfát, fixírsó, széksó (NaSCN)
% tömeg / tömeg
0 - 60 %
0.1
0.1
193
Nátrium-tioszulfát, fixírsó, széksó (NaSCN)
sűrűség
0.9982 - 1.3653 g/cm3
0.001
0.00029
354
Polietilénglikol (PEG300)
% térfogat/térfogat
0 - 100 %
0.1
0.5
6
Propilénglikol (Dow)
% térfogat/térfogat
0 - 100 %
0.1
0.1
7
Propilénglikol (Dow)
% tömeg / tömeg
0 - 100 %
0.1
0.1
10
Propilénglikol (Dow)
fajsúly (D20/20)
1.0000 - 1.0460
0.0001
0.0001
9
Propilénglikol (Dow)
fagyáspont
0 - -51 °C
1
1
909
Propilénglikol (GEN)
fagyáspont
0 - -51 °C
1
1
907
Propilénglikol (GEN)
% tömeg / tömeg
0 - 100 %
0.1
0.1
445
Propilénglikol - % víz
% víz (tartalom/tartalom)
100 - 0 %
1
0.1
1
Refrakciós index, fénytörésmutató (nD)
1.3330 - 1.5000
0.0001
0.0001
170
Réz-szulfát (rézgálic, réz-só)
sűrűség
1.000 - 1.206 g/cm3
0.001
0.001
171
Réz-szulfát (rézgálic, réz-só)
% tömeg / tömeg
0 - 18 %
0.1
0.1
172
Réz-szulfát (rézgálic, réz-só)
0 - 0.218 g/ml
0.001
0.001
169
Réz-szulfát (rézgálic, réz-só)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.209
0.001
0.001
696
SG-3500
% tömeg / tömeg
0 - 100 %
1
3
158
Salétromsav (HNO3)
sűrűség
1.000 - 1.2466 g/cm3
0.001
0.001
159
Salétromsav (HNO3)
% tömeg / tömeg
0 - 40 %
0.1
0.15
160
Salétromsav (HNO3)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.2466
0.001
0.001
308
Skála 10440VP
tetszőleges egységek
0 - 30 AU
0.1
0.1
332
Splenda - Consumer
% tömeg / tömeg
1 - 45 %
0.1
0.1
436
Szacharóz, répacukor, étkezési cukor, muskovado, nádcukor (C12H22O11)
fajsúly (D20/20)
1.0000 - 1.4147
0.0001
0.0004
441
Szacharóz, répacukor, étkezési cukor, muskovado, nádcukor (C12H22O11)
Baumé-skála
0 - 42.5 °Bé
0.01
0.05
440
Szacharóz, répacukor, étkezési cukor, muskovado, nádcukor (C12H22O11)
Plato skála
0 - 30 °P
0.1
0.1
437
Szacharóz, répacukor, étkezési cukor, muskovado, nádcukor (C12H22O11)
sűrűség
0.9980 - 1.4119 g/cm3
0.0001
0.0004
634
Szacharóz, répacukor, étkezési cukor, nádcukor (C12H22O11) - obsah ASH
% tömeg / tömeg
0.0000 - 0.3400 %
0.01
0.0001
203
Szorbitol, szorbit, D-glucitol (C6H14O6)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.055
0.001
0.0005
202
Szorbitol, szorbit, D-glucitol (C6H14O6)
% tömeg / tömeg
0 - 15 %
0.1
0.1
204
Szorbitol, szorbit, D-glucitol (C6H14O6)
0 - 158 g/l
1
1
336
Szukralóz - tiszta, édesítő E955 (C12H19Cl3O8)
% tömeg / tömeg
0 - 28 %
0.1
0.1
767
Szójatej, szójaital
szárazanyag
0 - 20 %
0.1
0.1
768
Szójatej, szójaital
fehérje-koncentráció
0 - 9
0.1
0.1
801
Sör
Plato skála
0 - 30 °P
0.1
0.1
799
Sör
Brix skála
0 - 30 °Bx
0.1
0.1
806
Sör
Balling skála
0 - 30 °Bg
0.1
0.1
802
Sör (maláta / zöldsör)
fajsúly (D20/20 °C)
1.000 - 1.127
0.001
0.001
800
Sör (maláta / zöldsör)
feloldott anyag
0 - 30
0.1
0.1
804
Sör (maláta / zöldsör)
Brewer's Points (20 °C)
0 - 127 Brewer's Points
0.1
0.5
466
Tejmaradvány (tejipari feldolgozásra illetve vizsgálatra alkalmatlan)
szárazanyag tartalom
5 - 15 %
0.1
0.5
55
Tejsav (C3H6O3)
% tömeg / tömeg
0 - 80 %
0.1
0.1
56
Tejsav (C3H6O3)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.187
0.001
0.001
175
Tengervíz
sűrűség Sigma/t @ 20 °C
-2 - 116
0.1
0.5
57
Tengervíz
% tömeg / tömeg
0 - 15.5 %
0.1
0.1
672
Tengervíz
sűrűség 25 °C
997 - 1059 kg/m3
0.1
0.5
674
Tengervíz
sűrűség Sigma/t @ 25 °C
-3 - 59
0.1
0.5
179
Tengervíz
Elektromos vezetőképesség - 15 °C hőmérsékleten
0 - 89.9 mS/cm
0.1
0.5
178
Tengervíz
Elektromos vezetőképesség - 20 °C hőmérsékleten
0 - 100 mS/cm
0.1
0.5
673
Tengervíz
Elektromos vezetőképesség - 25 °C hőmérsékleten
0 - 110 mS/cm
0.1
0.5
173
Tengervíz
Practical Salinity Units (PSU)
0 - 155 PSU
1
1
177
Tengervíz
sűrűség
998 - 1036 kg/m3
0.1
0.5
176
Tengervíz
sűrűség
0.9980 - 1.0360 g/cm3
0.0001
0.0005
58
Tengervíz
fajsúly (D20/20)
1.0000 - 1.1180
0.0001
0.0005
174
Tengervíz
sűrűség Sigma/t @ 15 °C
0 - 119
0.1
0.5
180
Tengervíz
klórtartalom
0 - 85.5 ppt
0.1
0.5
670
Tengervíz
fajsúly (D25/25)
1.0000 - 1.0626
0.0001
0.0005
59
Tengervíz
szalinitás
0 - 155 ppt
1
1
383
Trietilénglikol (TEG)
% tömeg / tömeg
0 - 100 %
0.1
0.12
382
Trietilénglikol (TEG)
% térfogat/térfogat
0 - 100 %
0.1
0.12
386
Trietilénglikol (TEG)
fajsúly (D20/20)
1.0000 - 1.1255
0.0001
0.0002
387
Trietilénglikol (TEG)
sűrűség
0.9980 - 1.1235 g/cm3
0.0001
0.0002
692
Trietilénglikol (TEG)
Víztömeg tartalom
0 - 100 %
0.1
0.12
385
Trietilénglikol (TEG)
fagyáspont
0 - -35 °C
1
0.25
590
Trietilénglikol (TEG)
Forráspont
100 - 160 °C @ 760 mmHg
1
2
725
UCARSOL AP-802
% tömeg / tömeg
0 - 100 %
1
3
388
UCON Quenchant A - DOW
% térfogat/térfogat
0 - 35 %
0.1
0.1
390
UCON Quenchant E - DOW
% térfogat/térfogat
0 - 75 %
0.1
0.1
391
UCON Quenchant HT - DOW
% térfogat/térfogat
0 - 60 %
0.1
0.1
94
Vizelet - emberi
szárazanyag tartalom
0 - 11 %
0.1
0.1
95
Vizelet - emberi
szárazanyag tartalom
0 - 11.5 g/l
0.1
0.1
93
Vizelet - emberi
fajsúly (D20/20)
1.0000 - 1.0450
0.0001
0.0005
96
Vizelet - macska
fajsúly (D20/20)
1.0000 - 1.1200
0.0001
0.0005
97
Vizelet - macska
szárazanyag tartalom
0 - 30 %
0.1
0.1
98
Vizelet - nagyállat
fajsúly (D20/20)
1.0000 - 1.0650
0.0001
0.0005
99
Vizelet - nagyállat
szárazanyag tartalom
0 - 11 %
0.1
0.1
100
Vizelet - nagyállat
szárazanyag tartalom
0 - 11.5 g/l
0.1
0.1
102
Vizelet - tengeri malac és nyúl
szárazanyag tartalom
0 - 21 %
0.1
0.1
101
Vizelet - tengeri malac és nyúl
fajsúly (D20/20)
1.0000 - 1.1030
0.0001
0.0005
628
Vizelet, szénsav diamid, urea, karbamid (CH4N2O)
moláris koncentráció
0 - 8.6 mol/l
0.01
0.02
185
Vizelet, szénsav diamid, urea, karbamid (CH4N2O)
% tömeg / tömeg
0 - 51 %
0.1
0.1
630
Vizelet, szénsav diamid, urea, karbamid (CH4N2O)
sűrűség
1000.0 - 1131.3 kg/m3
0.1
0.3
187
Vizelet, szénsav diamid, urea, karbamid (CH4N2O)
sűrűség
1.000 - 1.1313 g/cm3
0.001
0.00029
189
Vizelet, szénsav diamid, urea, karbamid (CH4N2O)
fagyáspont
0 - -17 °C
1
0.1
190
Vizelet, szénsav diamid, urea, karbamid (CH4N2O)
Parts Per Thousands
0 - 460 ppt
1
1
186
Vizelet, szénsav diamid, urea, karbamid (CH4N2O)
fajsúly (D20/20)
1.000 - 1.1333
0.001
0.0002
629
Vizelet, szénsav diamid, urea, karbamid (CH4N2O)
Refrakciós index, fénytörésmutató (nD)
1.3330 - 1.4140
0.0001
0.0001
103
Vizelet- nyúl
fajsúly (D20/20)
1.0000 - 1.0840
0.0001
0.0005
104
Vizelet- nyúl
szárazanyag tartalom
0 - 19 %
0.1
0.1
111
Vér - emberi
sűrűség
0.9982 - 1.0403 g/cm3
0.0001
0.0002
110
Vér - emberi
fajsúly (D20/20)
1.0000 - 1.0430
0.0001
0.0002
108
Vér - emberi
a refraktométerrel mért fehérje (protein)tartalom teljes értéke (TPr)
1 - 14 g/dl
0.1
0.1
109
Vér - emberi
szárazanyag tartalom
0 - 15 %
0.1
0.1
106
Vér - tengeri malac, nyúl
fehéje (protein)
0 - 10 g/100 ml
0.1
0.1
107
Vér - tengeri malac, nyúl
szárazanyag tartalom
0 - 12.3 %
0.1
0.1
105
Vér - állat
a refraktométerrel mért fehérje (protein)tartalom teljes értéke (TPr)
1 - 14 g/dl
0.1
0.1
16
glicerin, glicerol
% térfogat/térfogat
0 - 100 %
0.1
0.1
19
glicerin, glicerol
fagyáspont
0 - -43 °C
1
1
20
glicerin, glicerol
fajsúly (D20/20)
1.0000 - 1.2633
0.0001
0.0002
17
glicerin, glicerol
% tömeg / tömeg
0 - 100 %
0.1
0.1