Univerzális Brix refraktométer gyümölcslevekre és tejitalokra

1. Vásárlás
3. Ellenőrzés
4. A rendelés véglegesítése
Foto: RBR32-ATC: Univerzális Brix refraktométer gyümölcslevekre és tejitalokra
Gyümölcslevek Kolosztrum
FizetésSzállítás
Utánvéttel3000 HUF Áfával
Fizetés bankkártyával2500 HUF Áfával

Termék kódja: RBR32-ATC

Áfával növelt ár: 18090 HUF

Nettó ár: 14950 HUF

Áfa: 21 %

Elérhetőség: raktáron

Garancia: 24 hónap ?

Tételek száma:

Leírás

Egy optikai refraktométerről („brixméter“) van szó, a skála terjedelme 0 – 32 °Bx, hibapontosság 0.2 %. Alkalmas tejitalok, a zöld vagy fickósör (malátasör), gyümölcslevek és zöldséglevek cukorfokának mérésére, továbbá olajemulziók (a víz olajtartalmának) és hasonlók mérésére is.

Ezt a refraktométert a gyümölcspárlatok készítése során is célszerű alkalmazni, illetve a mostanában egyre népszerűbb Cider-típusú italok (olvasható Cider, Cyder, Cidre, Sidr néha Szájdr formában is) készítése során - elsősorban a gyümölcs-cefre és gyümölcsalap cukorfokának megállapítására az erjesztés (ami az alkohol-képződés természetes formája) során. A párlatok (pálinkák) gyümölcsalapjának készítéséhez felhasználandó, érett gyümölcs cukorfoka kb. 20 – 30 °Bx között ingadozhat (ld. alább a Válogatott anyagok szokásos koncentrációja táblázatot).
Amennyiben az alap desztillációjának („pálinka-főzés“) nyomán a desztilláció eredményének „erejét“ kívánja megmérni, ajánlatunk a refraktométer az alkohol térfogatszázalékának mérésére.

A szőlő érettségének megállapítására ajánljuk a kifejezetten a borászatok számára bitosított típust.

A refraktométer automatikus hőmérséklet-kompenzációt alkalmaz.

Skála terjedelme Eltérés (hibaérték)
0 – 32 °Bx 0.2 °Bx

Példa: 100 g 25 °Bx – fokos oldat 25 g cukrot tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy 100 g cukros oldat 25 g cukrot és 75 g vizet tartalmaz. Tehát a cukor 25 tömegszázalék cukrot tartalmaz.

Tipp: használja az alábbi számítási segédeszközöket - gyümölcsléből nyert alkoholhozam, oldatok cukorfokának kiszámítása

A kiválasztott termékek (gyümölcs, zöldség, termény, stb.) szokásos cukortartalma

Termék neve °Bx   Termék neve °Bx
olajemulzió vízzel 0 - 7   almalé, szénsavval (CO2) dúsított üdítő 10 - 22
fickósör 0 - 20 berkenye 14
paradicsonlé 3 - 6 félszilva 15 - 18
őszibaracklé 6 - 12 duránci szilva 15 - 22
narancslé 6 - 13 tejitalok 16 - 21
sárgabarack 8 - 11 vörösszilva 18 - 22
meggy 8 - 18 boróka - bogyó 30
körte 8 - 22 gyümölcskoncentrátum 42 - 68
szilva 9 - 14 sűrített tej 52 - 68
ringlószilva 10 - 15 növényi olaj 57 - 90
cseresznye 10 - 18 cukorszirup 58 - 80
tárnics - gyökér 10 - 25 gyümölcsdzsem 60 - 70

Mérési eljárás

Tejitalok mérése nagyon egyszerű. Elegendő a mérendő anyagból pár csöpp a refraktométer optikai felületére, a mérőprizmára zárni a fedélkét (ezzel az anyag jobban rátapad a mérőprizma felületére), belenézni az okulár-részbe (fény ellenében tartandó, szükség esetén élesíteni), s így a skálán kényelmesen leolvasható a keresett érték.

Általános technikai paraméterek

  • Referencia-hőmérséklet 20 °C
  • ATC – automatikus hőmérséklet kompenzáció (0 és 30 °C között)
  • Élesítés lehetősége
  • Távolság ~ 175 mm
  • Minőségi technikai kivitelezés, fém műszertest
  • A csomag tartalma: ellenálló műanyag tok, refraktométer, tisztítókendő, pipetta mintavételre, csavarhúzó, magyar használati utasítás

Kilátás: A refraktométer RBR32-ATC skálája

A refraktométer skálája

Hasonló termékek

Kommunikációs nyelv

Amennyiben a kiválasztott műszer funkciójára és célszerűségére vonatkozóan részletesebb felvilágosítást igényel, kérjük válassza az angol, illetve német nyelvet a kommunikció céljára. Elnézésüket kérjük, jelenleg még nem áll módunkban a teljes értékű magyar nyelvű kommunikáció. A magyar nyelvű kommunikáció termszészetesen lehetséges, ám mivel külső forrást kell igénybe vennünk a kétirányú fordításhoz, ezért válaszunk pár napot is igénybe vehet (feltehetőleg akár 14 napot is).